Wednesday, February 2, 2011

Dari Kaca Mata Ku

Hai semua. Nama saya Say-0. Bukan nama I.C, tapi itulah nama panggilan saya kat KDO dan UKM ni secara puratanya. Saya ni peminat Liverpool. Sebab apa saya minat Liverpool? Alamak korang menti tak baca lagi post saya yang lama ni kan. Sedih tau. Baca la dulu ye?

Orait. Korang dah baca kan? Pastu korang mesti perasan yang last sekali cinta saya tu pada Fernando Torres a.k.a abe Torres kan? Ha yang ni sensitif sket untuk dikupas. Tapi takpe, selagi ada semangat dan balls, YNWA baby. Saya akan ceritakan juga. Ini cerita saya.

................................................

Fernando Jose Sanz Torres. Seorang Spanish boy born in Fuenlabrada, a local town in Madrid. Dari kecik dah diasuh untuk main bola secara kampung. Meningkat besar, mula bermain secara serius. Meningkat remaja, diterapkan masuk ke pasukan muda Atletico Madrid. Dari situ, dia mula meningkat naik. Semakin popular, semakin mengancam dan kacak juga di kaca peminat.

Wajah kacak asset Torres

Senang cerita, dia macam Steven Gerrard di Liverpool. A local lad playing for his local team. A true passion. A true hero.

Tapi langit tak selalu cerah. Dia sangkakan panas, rupanya salji juga mengundang. Di Atletico dia tak menang langsung sebarang title. Kesian. Biarpun anonymous di peringkat CV, tapi nama Torres makin meningkat dengan penglibatannya dalam team Spain.

Mula menempah nama secara serius pada Germany 2006. Joint Spanish top scorer bersama dengan Villa. Dalam match Spain vs Ukraine juga lah aku pertama kali menonton match bola secara serius. Dalam match tu juga aku melihat Torres buat kali pertama.

Ingat lagi- pose dia lepas gol volley cantik gila lawan Ukraine


Aku jatuh cinta serentak pada 3 entiti. Bola sepak- Spain- Torres.

Fast forward 5 bulan. Dalam tempoh ini aku mula mencari entiti kelab.La Liga top guns semua aku tengok. Semua kelab Big Four dalam EPL aku tengok match diorang dan aku dapati satu benda yang unik yang hanya dapat pada satu kelab saja. Dan kelab itu adalah Liverpool.

Seterusnya, bagai bulan jatuh ke riba. Berita mengatakan Liverpool mahu beli David Villa. Aku sudah gembira. Tup- tup Torres yang masuk.

Aku orgasm.

Damn hot. Your favourite player is about to join your team. Fantastic, and there ain't anything better right?

Maka, the rest is history. Dengan adanya Torres, Vidic (dan fan2 ManU) dah mula kecut telur bila kena lawan Liverpool. Jonh Terry n co. mula melepaskan amarah frustration bila berdepan Liverpool dengan kaedah immorally unorthodox sex therapy. Arsenal? Haha, budak2 je.

Fan Chelsea mana yang boleh lupa gol Torres waktu lawan Chelsea dalam 1st EPL gol dia season 07/08?

El Nino has arrived

Fan ManU mana yang boleh lupa gol Torres waktu lawan ManU season 08/09 kat Old Trafford yang mana Vidic jatuh tertiarap mencium bumi tu?

Saat di mana Vidic humiliated for the whole world to be seen

Fan Arsenal mana yang boleh lupa gol Torres lawan Arsenal season 07/08 Champions League yang dia sekali turn n shoot yang buatkan Senderos terus dicop flop forever?

Saat di mana Senderos mula hilang total faith dari fan Arsenal

Torres, you truly are one special kid.

Kemudian, segalanya mula menunjukkan perubahan. Spain menang Euro dan World Cup. Torres masih belum menang apa2 di Liverpool. Rakan sepasukan yang majoriti Barca mesti ada buat pandangan dingin menghanjeng kat Torres setiap kali diorang lepak. Mesti punya, tidak takdenye Villa gi Barca, kan?

Akhirnya, sejarah terbukti benar. Loyalty is nothing too priceless to be sacrificed. Dia pergi juga ke Chelsea.

...Wait.

Yes, dia pergi juga. Mungkin waktu ini lagi baik aku pasang lagu Aizat-Pergi sebagai background music.

Torres, for all his quiet, loyal, humble, respectful image that he garnered before- he destroyed them by himself. Torres you earned every respect from almost every Liverpool fans in the world yet you betrayed us?

Fan2 Liverpool seantero dunia faham akan betapa serabutnya Liverpool dalam 2,3 tahun kebalakangan ini. Dengan owner bodoh berdua, dengan board committee yang gila kuasa, dengan budget tak pernah cukup, dengan sifat unik Rafa..

May you both burn in hell-iest Hell

Semua faham akan reason dan point2 kenapa kau mahu keluar. Tapi pada pertengahan season..? Even handed in a tranfer request? Plus...to Chelsea?

So all your sulking-lazy- tired- frustrated figure you displayed throughout this half of season was..your plan at all.

To put salt to injury, you even said this.

'It is the kind of team I want to play for, one of the biggest teams in Europe always fighting for everything, after that there is no more steps forward, this is the type of football I want to play with one of the top clubs in the world and I can do it now. I have to be very happy, and I am.' dari MailOnline

Damn you Torres.

Don't you realize that Chelsea are an ageing team? They are on a decline? That they are about 10 points behind United? Chamipions League medal? Yeah this season is your only slim hope since next season is going to be one hell of of a fight for the coveted 4th placed. But to win it this season? With a team in decline? I don't think so.

And Torres, you think that Chelsea fans are equally as passionate as Liverpool's? Dream on. They are plastic glory hunters who wave free door gift plastic flag. They are hollow fans. What you think their fans are going to back you up whenever you are not performing, whenever you are not playing, whenever you are inured? Hell baby. Ask Schevchenko. And Benayoun.

Bandingkan dan fahami sendiri


The players are mercenaries. The boss is a tycoon, who turn a very mediocre club to a star-studded mercenaries with no souls.

Oh yeah, that fits you Torres. You are a mercenary, by your own making.

Yes you may score goals, you may win the league, you may even win the Champions League. But remember this, you will never taste the affection from fans as passionate as Liverpool fans are.

You will sorely miss those days.

................................................

Ha..itu lah cerita saya. Itulah apa yang saya rasa dengan Torres sekarang ni. Takpe2, tak baik kita gaduh2, kita dengki2, kita caci2. Islam tak suruh kita buat macam tu pun. So, saya nak ucaplah kat abe Torres ni- gud luck yer kat Stamford Bridge. Ha lagi satu, jaga sikit bini ko tu. Sebab ada abe Terry-bly Horny kat sana. Mana la tau kan... nasihat.

Lurking around for fresh new meaty

Oh ya, untuk pemaku2 Liverpool sekalian. Jangan risau, Torres pergi sekali masuk dua terus. Andy Caroll dan Luis Suarez, welcome aboard boys. Show the world your true potential.

Make the world fear the Reds again.



*off topic. sumpah gua tacing time letak gambar2 torres skor tu. nak pulak lagu BPR- Harum Subur di Hati tengah play kat winamp. macam sedey firt love tak mau kat kita pulak. damn you. oh gambar terry dari sokkernet.*

8 comments:

AiSy_NaDiAz said...

seyes touchink cite neh !
wahaha....
tgk je r touch torres lwn liv nnt.
jdi ke idak...
YNWA or YWWA ??
*YWWA-you will walk alone?

say- O said...

haha, torres memang special. thanks n adios to him.
ahad nanti dia kena tackle sampai injured.

a r e s said...

hahaha lek r. bola kot, pape eh jd

Anonymous said...

kao copy org len pyer ke...ak amin=)

say- O said...

anon: copy? ada, aku copy gambar2. artikel buat sendiri ah, baru ori.

say- O said...

ares:haha, true fan baru rasa camni. tapi takpa, suarez terbukti hebat.

ismeth said...

woit mcm mana aku nk baca entri sblum ni..hgpa x bubuh pon..

say- O said...

smeth, bubuh mana? fb? ada ja. senang crita hang skroll sampai oldeest post.