Monday, January 17, 2011

Lennon sakit perut, Van der Vaart demam, Bale lupe makan ubat....



Full-time, Tottenham 0-0 Man U.

Game yang takde gol,tapi aku tak mengantuk masa ten
gok game tu. Walaupun takde gol,tapi game tersebut best untuk ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Okay,sedikit ulasan. Bale cross,Crouch tutup mata. Kesimpulan? Crouch takut nak tanduk bola masuk gol sebab nanti luka lama berdarah kembali.



Van der Vaart rembat bola sambil gelak. Kesimpulan? Sayang..bola keluar.



Palacios sepak bola laju2. Kesimpulan? Dah macam main ragbi kat padang belakang rumah aku.




Rafael sepak orang 2 kali. Kesimpulan? Rafael dilayangkan kad merah dan beliau telah mencarut F*** sambil menyepak mikrofon kat tepi padang tanda protes.




Rooney lorong bola kat Berbatov. Kesimpulan? Sebab 'bumper' besar,beliau berlari dengan sopannya dan bola tanpa segan silu sampai ke glove Gomes.




Nani banyak sangat gelek depan opponent. Kesimpulan? Beliau digantikan dengan Anderson sambil Atok Fergie mencarut kat Nani. (takde gambar sebab aku tak suka Nani)

Overall,game dalam tempo yang laju masa first half sebab tenaga tengah mencanak naik. Lennon berlari dengan lajunye,Bale pun berlari dengan lajunye,Crouch berlari dengan..........bangangnye.. Second half,bola lalu depan mata,semua player tengok sambil menanamkan sedikit keredhaan dalam hati semoga teammate lain amek bola tu (aku pun boleh buat). Tapi Berbatov, 1st half or 2nd half,tempo dia sama je. Ala2 pengantin nak naik pelamin je dia lari. Kredit to Gomes sebab banyak buat save dan berani amek bola yang tengah bergolek kat kaki Rooney.

Man Of The Match game tu, Nemanja Vidic, sebab kekonsistentasi beliau tidak tergugat walaupun Lennon banyak kali cuba ole dia. Walaupun player Man U tinggal 10 orang,tapi Tottenham still tak boleh sumbat gol. Kesimpulan? Lennon sakit perut,sebab tu tak boleh gol.

p/s : aku memang tak suka Man U.

2 comments:

say- O said...

memang damn semalam. aku tak tengok pun takpe.

Si Bola-Bola said...

tw xpe..rugi arr pi tngok haha